Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

Από το 2012, πάνω σε κάθε ελαστικό μπορείτε να βρείτε τη Ευρωπαική ετικέτα ελαστικού, όπως αυτή που φαίνεται παρακάτω:

Ευρωπαική ετικέτα ελαστικών

Κατανάλωση καυσίμου

Το πάνω αριστερά τμήμα της ετικέτας αφορά την κατανάλωση καυσίμου που επιτυγχάνεται με το ελαστικό. Λόγω της αντίστασης που έχει το ελαστικό στην κύλιση επηρεάζεται η κατανάλωση καυσίμου στο αυτοκίνητο. Μείωση στην αντίσταση της κύλισης σημαίνει μείωση της κατανάλωσης του καυσίμου και αντίστροφα. Συγκεκριμένα τα ελαστικά κατηγορίας Α έχουν πολύ καλύτερη απόδοση σε σχέση με τα ελαστικά κατηγορίας G

Φρενάρισμα σε βρεγμένο οσόστρωμα

Το πάνω δεξιά τμήμα της ετικέτας μας δείχνει την επίδοση που έχουν τα ελαστικά όταν φρενάρουμε πάνω σε βρεγμένο οδόστρωμα. Έτσι όσο πιο καλή είναι η επίδοση που έχουν τα ελαστικά, τόσο πιο γρήγορα φρενάρει το αυτοκίνητο πάνω σε βρεγμένο οδόστρωμα. Συγκεκριμένα τα ελαστικά κατηγορίας Α έχουν πολύ καλύτερη απόδοση σε βρεγμένο οδόστρωμα από τα ελαστικά κατηγορίας G.

Εξωτερικός θόρυβος

Το κάτω τμήμα της ετικέτας μας δείχνει τον θόρυβο που προέρχεται από το ελαστικό προς τα έξω. Ο θόρυβος εκφράζεται σε ντεσιμπέλ (db).